Ara Öğün, Tarif
Yorum Yapın

Granola

Süper fit, süper lezzetli, süper enerjik ve süper besleyici bir granola yaptım elimde tuttuğum malzemelerle.

Beklediğiniz granola tarifi de blogda yerini nihayet bulmuş oldu bugün.

Granola kimin ne işine yarar diye sorsanız herkesin işine yarar derim. Aklıma ilk gelenler;

  • Çocuklara sağlıklı bir ara öğün
  • Spor yapanlara spor sonrası ya da öncesinde
  • Kahve yanına çikolata yerine çok daha besleyici atıştırmalık
  • Çalışanlara kan şekerini dengeleyecek ara öğün
  • Öğrencilere zihni açacak, enerji verecek destek

Siz de yapıp, tattığınız zaman eminim hem lezzetini beğenecek hem de bana katılacaksınız.

Başlayalım mı yapmaya? Hadi!

İşte malzemeler;

IMG_6170

1 çay bardağı yulaf ezmesi

1 çay bardağı kabak çekirdeği içi

1 çay bardağı file badem (bulamazsanız parçalanmış fındık içi de olur)

1/2 çay bardağı hindistan cevizi

1 çay bardağı kuru üzüm

1 çay bardağı ufak ufak doğranmış kuru kayısı

1/2 çay bardağı pekmez

2/3 çay bardağı bal

1 çorba kaşığı keten tohumu

1/2 tatlı kaşığı toz zencefil

1 tatlı kaşığı toz tarçın

1 çorba kaşığı tereyağ

Ve hazırlanışı;

Malzemeleri benim gibi böyle önceden hazırlamak hızınıza hız katıyor, baştan söyleyeyim.

Kabak çekirdeğini, yulaf ezmesini, keten tohumunu ve hindistan cevizini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyuyorsunuz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında malzemeleri 15 dakika hafif pişiriyorsunuz.

Bu ilk parti malzemeyi fırından çıkarıp soğuması için bekletirken bir tencerenin içinde tereyağını eritip üzerine pekmez, bal, toz tarçın ve toz zencefili ekleyip karıştırıyorsunuz.

IMG_6190Soğuyan diğer malzemenin üstüne kuru üzüm ve kuru kayısı ekledikten sonra, tenceredeki sıcak karışımı ekliyorsunuz.

IMG_6189

Son olarak malzemeleri 21*21 cm kare bir borcama elinizle bastırarak yayıyorsunuz. Borcama yine yağlı kağıt serilmiş olmalı.

IMG_6192150 derece ısıtılmış fırında granolanın sondan bir önceki halini yaklaşık 30 ila 40 dakika tekrar pişiriyorsunuz.

Fırından çıkardıktan sonra 4-5 saat bekletip istediğiniz büyüklükte parçalara bölüyorsunuz.

IMG_6195

İşte granolanız hazır.

Değişik, size özel paketleme yöntemlerine alternatif ben basitçe streç folyolara sarıp buzdolabına kaldırıyorum. Tazeliğini 1 hafta 10 gün koruyabiliyor.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s