Tarif
Yorum Yapın

Fırında Patlıcan ve Mozzarella

Az yağlı, İtalyan mutfağını anımsatan ve şarapla dört dörtlük gidecek hafif bir yemek tarifim var bugün.

Hem sebze hem de protein ihtiyacını giderecek yine fit ötesi bir tarif. Aşağıdaki miktar iki kişi için ideal.

Yerken de yaparken de çok hoşuma gitti tarif. Sarımsak hangi yemeğe girse yakışır mı? Yakışıyor!

Deneyip görmelisiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler;

2 tane patlıcan

3 çorba kaşığı küp kesilmiş domates

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz

1 tane suda mozzarella peyniri

2 tatlı kaşığı parmesan peyniri

Hazırlanışı;

Önce patlıcanları soyup halka şeklinde doğrayın ve Actifry kullanarak patlıcanları kızartın. Patlıcanlar kızarırken bir tencereye zeytinyağını koyarak içinde sarımsakları ezip çevirin. Üzerine küp domatesleri ve tuzu ekleyerek 1 dakika kadar pişirin.

Fırına girecek kaba kızarmış patlıcanları dizin.

patlıcan

Üzerine domates sosu ekleyin.

IMG_6275

İnce dilimlenmiş mozzarella peynirini domateslerin üzerine dizin.

IMG_6276

Parmesan peynirini de en üste serpiştirip fırına verin.

IMG_6277

180 derece ısıtılmış fırında 25 ila 30 dakika pişirin.


IMG_6280

Cuma ya da Cumartesi akşamına uymaz mı? Ne dersiniz?

Not: Patlıcanları Actifry kullanmadan da kızartabilirsiniz. Tavada çok yağda kızartmak yerine fırında üzerinede zeytinyağ gezdirerek kızartmayı deneyin.  

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s