Ara Öğün, Tarif
Yorum Yapın

Yulaflı Yabanmersini

Bir yığın toplantınızın olduğu bir günde kurtarıcınız olacak süper fit bir ara öğün önerim var bugün. Eğer isterseniz kahvaltı için de bir alternatif olabilir.

Malzemeler elinizin altındaysa hazırlaması yaklaşık 8 dakika filan sürüyor.

İşte malzemeler;

1 çorba kaşığı dolusu yulaf ezmesi

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı akçaağaç şurubu

1 avuç taze yabanmersini

1 tutam keten tohumu

1 tutam hindistan cevizi

yulaflı_yabanmersini

Hazırlanışı;

Süt ve yulaf ezmesini kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp biraz soğumasını bekleyin. İçine önce akçaağaç şurubunu ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Yıkanmış yaban mersinlerini karışımın üzerine serpin. En üste de hindistan cevizini ekleyin.

Not. Süt olarak her zaman light süt tercih etmemeli diyor Medicana Diyetisyeni Yavuz Çelik. Uzun süre hep light ürünlerle beslenmek eksik beslenmemize sebep olurmuş. 

Bir de benden tarife not. Akçaağaç şurubu yerine alternatif önerilerim sırasıyla pekmez, tatlandırıcı ya da şeker 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s