Tarif
Yorum Yapın

Kuşkonmaz

İster ızgara etinizin yanına sebze olarak hazırlayabilir ya da isterseniz yılbaşı sofrası gibi kalabalık bir sofranın bir tabağını kuşkonmaz ile süsleyebilirsiniz.

Kuşkonmaz zambak familyasından bir bitki ve faydaları diğer birçok bitki saymakla bitmiyor. İlk aklıma gelenler kalp sağlığına olan olumlu etkisi, doğal idrar söktürücü olması, bağırsak hareketlerini artırması, alkalisinin yüksek olması sebebiyle alkali beslenmeye uygun olması…

Lif oranı yüksek olduğu için kan şekerini dengeleyici özelliği de vardır.

Ama bence asıl önemli olan aşağıdaki şekilde pişirdiğimdeki lezzeti.

fit_kuşkonmaz

Malzemeler;

1 demet kuşkonmaz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 kuru soğan ya da 3-5 sap taze soğan

pul biber

tuz

1 çorba kaşığ sirke

Hazırlanışı;

Yıkanmış kuşkonmazları zeytinyağı koyduğunuz tavada hafif yumuşayıncaya kadar kısık ateşte çevirin. Pişen kuşkonmazları servis tabağına alıp aynı tavada dilimlenmiş soğanları da pembeleşinceye kadar çevirip kuşkonmazların üstüne ilave edin.

Sirkeyi gezdirin.

Pul biber ve tuzu da ekleyip servis edin.

Sıcakken çok daha lezzetli benden söylemesi.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s