Motivasyon
Comment 1

Backhaus Ekmekleri

Önce şunu yazayım! IMG_2540

100 gr Vollgut ekmek 206 kalori, 100 gram beyaz ekmek 400 kalori!!!

Sırf bu ekmeği almak için bile Backhaus’a gidilir!

Ki aslında daha başka çok sebeplerle Backhaus’a gidilir! o sebepler aşağıda.

Şimdi başlıyorum anlatmaya geçen haftayı.

Toplum sağlığına hizmet eden bir Fırın Evi’ne gittim geçen hafta. Ve o güne kadar Alman firması sandığım Backhaus’un aslında bir Türk firması olduğunu öğrendim. Backhaus Fırın Evi demek. Bu fırının diğerlerinden farkı toplum sağılığına hizmet ediyor olması.

IMG_2547

Bir kere ekmekleri tam tahıllı. Yani bu ekmekler yapılırken kullanılan un, tahılın kabuğu tıraş edilmeden öğütülmüş un. Besin değerlerini kaybetmemiş un. Kof değil kaliteli enerji veren ekmekler bunlar. Ekmeklere topping olarak hepimizin ihtiyacı olan ama günlük beslenmemizde hep ihmal ettiğimiz yağlı tohumları kullanıyorlar.  Bu ekmeklerin tepesinde keten tohumu var mesela. Ya da  ayçiçeği içi filan. Bu yağlı tohumlarla birlikte besin değeri zaten yüksek olan Backhaus ekmekleri daha da zenginleşiyor.

IMG_2543

Vallahi çeşit çeşit ekmek var Backhaus’da. Çok tahıllı ekmekler, Dinkel Ekmekleri, Lezzet Ekmekleri, Ekşi Mayalı Ekmekler, Köy Ekmekleri… Hepsi de şahane.

Diyetin olmazsa olmazı ekmek! Yeterli düzeyde yenilmesi diyetisyenler tarafından da öneriliyor. Bu ekmekler de bir şahane. Hem lezzetli, hem düşük kalorili, hem de çok sağlıklı. Deneyin, bence bağımlısı olursunuz!

Backhaus olarak 2004 yılında sağlılı ekmek üretmek ve Türk halkına bu ekmekleri tanıtmak için kuruluyorlar. İlk şube Ataköy’de açılıyor. Kısa zamanda ilgi görüyor.  Hilal Hanım’ın eşi  doktor, kendisi de tıp kökenli. Topluma sağlıklı ekmeğin ne olduğunu göstermek misyonuyla yola çıkmışlar. Ekmekçilikle ilgili deneyimleri aslında 2004 yılından çok daha eskiye dayanıyor. 1978’den beri dünyanın en büyük ekmek üreticisi olan Alman İreks GmbH ile ortaklıkları var. IMG_2541

Bugün 10 şubeye ulaşmışlar. Ayrıca 155 noktada büyük otellerin de ekmeklerinin büyük bir kısmını yine kendileri tedarik ediyorlar.

Toplum sağlığına çok faydalı bir iş yaptıklarına inanıyorlar. Yukarıda da anlattığım gibi kesinlikle yapıyorlar.

Hilal Hanım’dan ekmeği ve Backhaus’u bir  dinleyin derim.

  “Ekmek 8-10bin senedir Anadolu coğrafyasında tüketilen bir besin. Buğdayın ana vatanı aslında Anadolu. Beslenmemizin temelini  tahıllar oluşturuyorlar. Temel beslenme piramidinin temelini tahıllar oluşturur ve çok önemli sebeplerden dolayı tahıllar diyetimizden çıkarılamaz. Tahıllar vücut PH’sını dengelerler. Lif kaynağıdır, kabızlığı engeller. Belli bir ölçü içinde ve sağlıklı ekmek tüketerek sağlıklı beslenmiş oluruz. 

Sağlıklı ekmek kabuğu ile beraber öğütülmüş tahıldır. Tahıl, traş edilip kabuğundan ayrıldığında kof enerji kaynağı olan nişasta kalır, neredeyse tüm besin değerlerini kaybeder. Bu şekilde elde edilen beyaz ekmek zehirdir. Beyaz ekmek tüketildiğinde ağızdan emilimi 5 dakikada başlar, 45 dakikada kan şekerini çok yükseltir. Salgılanan insülin ile kan şekeri çok kısa sürede tekrar düşer ve bir yoyo şeklinde tekrar beslenme ihtiyacı duyulur. Bu da her türlü sağlık problemini yanında getiriyor. Oysa tam tahıllı bir ekmek yediğinizde kan şekeri daha yavaş yükseleceğinden, acıkma süresi de uzar. Sağlıklı beslenmek isteyen herkesin tam tahıllı ekmek yemesi gerekir.

1 Yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s