Tarif
Yorum Yapın

Sağlıklı Beslenmek İçin Makarnadan Vazgeçmeyin

Makarna, hemen hemen tüm mutfakların vazgeçilmezi, kolay hazırlanıyor, keyifle yeniyor, kolayca süslenip muhteşem görünümlü bir ana yemeğe dönüşüyor ve büyük – küçük herkesin en sevdiği yemek listesinde yer alıyor.

Biraz dikkat ile makarnayı severek tüketebilirsiniz. Tüketmelisiniz!

Porsiyonlarınızın büyüklüğüne dikkat edin

Sağlıklı bir yemek hazırlamak için öncelikle hangi makarna çeşidini kullanacağınızı seçin ve makarnanın 100 gramının 369 kalori ve 12,5 gram protein içerdiğini unutmayarak porsiyonlarınızın büyüklüğüne dikkat edin.

Makarnanızı sebzelerle süsleyin 

Günlük kalori dağılımınıza göre porsiyonunuzu belirledikten sonra, makarnanız pişerken farklı zevklere göre istenen kokuyu ve lezzeti yakalamak için kaynayan suya sarımsak, defne yaprağı, fesleğen, çeşitli baharatlar, tarhun, dereotu, kişniş otu veya soğan koyabilir ya da sonrasında makarnanızı kurutulmuş domates, ıspanak, soğan, biber, kabak, patlıcan, bezelye, mantar gibi sebzelerle donatarak daha renkli, daha besleyici hale getirebilirsiniz.

Yağsız proteinlerden yararlanın

Protein ile beslenmeyi tercih edenlerdenseniz, makarnanızı muhteşem bir ana yemeğe dönüştürmek için yağsız proteinler ekleyebilirsiniz. Örneğin, derisiz tavuğu dilimleyebilir, ızgarada pişirebilir, fırına verebilir ya da soteleyip makarnanızın üzerine koyabilirsiniz.

Makarna sosunu kalori şölenine çevirmeyin 

Makarnanızda hazır sos kullanacaksanız, sosunuzu seçerken kalori ve yağ miktarına bakmayı ihmal etmeyin ya da kendi sosunuzu hazırlamayı tercih edin. Domatesleri rendeleyin, içine fesleğen, kekik gibi taze bitkiler atın ve pişirin. Canınız, domates soslu makarna istemiyorsa, biraz zeytinyağı, sarımsak, baharat, tavuk suyu ve biber püresi ile kendi sosunuzu kendiniz yaratın.

OBA Makarna’dan sizler için birkaç da sağlıklı makarna tarifi aldım. 

Şimdiden afiyet olsun..

Kış soslu makarna

Gerekli malzemeler:

½ paket spagetti

100 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı fesleğen

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Makarnayı pişireceğiniz tencerenin içindeki suya biraz sıvı yağ ve tuz ekleyin.

Su kaynamaya başlayınca, tencereye makarnaları atın.

Başka bir yerde soğanları ince ince doğrayın.

Bir tavaya sıvı yağ koyun ve soğanları tavada sotelenmeye bırakın.

Tavaya, salça, dövülmüş sarımsak ve baharat ilave ettikten sonra tereyağı ekleyin.

Tereyağı eriyince ocağın altını kapatın ve spagetti makarna ile servise hazırlayın.

Sebzeli Makarna Salatası

Gerekli malzemeler:

Yarım paket makarna

3 adet domates

1 adet salatalık

Birkaç dilim peynir

1 avuç zeytin

1 demet maydanoz

3-5 tane küçük küçük doğranmış kornişon turşu

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine isteğe göre yoğurt, pul biber

Hazırlanışı:

Makarna istenilen diriliğe gelene kadar haşlanır.

Haşlandıktan sonra suyu süzülür.

Yaklaşık 5 dakika kadar ılınması beklenir.

Sebzeler eklenir ve iyice karıştırılır.

Servis sırasında isteğe göre yoğurt veya pul biber eklenir.

1454926938_Sebzeli_Makarna1454926938_Soslu_makarna

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s